Karácsonyig szombaton is kiviszik amit szombaton is kivisznek

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A Magyar Posta növelte kapacitását és felkészült az év végi ünnepekhez kapcsolódó forgalom emelkedésére – közölte a társaság.

 

Tájékoztatásuk szerint a karácsonyi időszakban vannak olyan napok, amikor a felvett csomagok darabszáma meghaladja a 100 ezret, ugyanakkor a levélforgalom nem jelentős.

 

A Magyar Posta hangsúlyozta: az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások (CEP) piaca évente 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik, a forgalom negyede az év utolsó két hónapjára koncentrálódik.

 

A tervezett forgalom alapján lekötött logisztikai kapacitásoknak köszönhetően a küldemények feldolgozása, kézbesítése normál rendben zajlik, nincs fennakadás. A karácsonyig hátralévő időszakban a zökkenőmentes szolgáltatás érdekében a nagyobb internetes áruházi partnerekkel egyeztetik és tervezik a várható csomagforgalmat, ez alapján határozzák meg logisztikai kapacitásokat – tájékoztatott a társaság.

 

Szombaton is kiviszik

 

A kézbesítési időgaranciák biztosítása érdekében, ahol szükséges, ott december 12-én és december 19-én szombaton is kézbesítik a csomagokat, továbbá a december 23-án „szombati kézbesítés” többletszolgáltatással feladott, egy munkanapos csomagok kézbesítését december 24-én is megkísérlik a kijelölt településeken.

 

A Magyar Posta közölte, hogy a karácsonyi időszakban a csomagátvételi pontokra és csomagautomatákra szombati napokon is kiszállítják a csomagokat, lehetővé téve hétvégi átvételüket, a webáruházakban vásárolt termékek átvételét a megrendelés napján biztosítják a csomagautomatákon keresztül.

 

A posta adatai szerint a csomagok zömét még mindig a belföldi internetes rendelések adják, de intenzíven emelkedik a külföldi rendelés forgalma is.

 

A csomagforgalom dinamikus növekedésével szemben a levélforgalom évek óta csökken az elektronizáció terjedése miatt, a Magyar Posta 2014-ben csaknem 700 millió levelet kezelt, ez a szám 2015-ben pár százalékkal várhatóan tovább csökken – közölte a társaság.