Orbán: 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája

Gazdaság - szerző: HH/MTI

Hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz kongresszusán, Budapesten vasárnap.

 

Az újraválasztott pártelnök beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is – közölte.

 

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – jelezte.

 

Tóbiás szerint Orbán nem beszélt a valódi problémákról

 

Orbán Viktor nem mondott semmit Magyarország jelenéről, valódi problémáiról – reagált Tóbiás József, az MSZP elnöke vasárnap a kormányfő beszédére, amelyet a Fidesz kongresszusán mondott el.

 

A szocialista párt vezetője szerint a kormányfő egy szót sem szólt az alacsony fizetésekről, az elmaradt állami bérekről, a „katasztrofális” egészségügyről és a külföldre „üldözött” 600 ezer magyarról.

 

Nem beszélt továbbá a magyar földek „elkótyavetyéléséről” és egy szava sem volt a saját köreit is mélyen érintő korrupcióról. A Fidesz egyedüli portékája ma a hazug öndicséret, az állandó félelemkeltés és az ellenséggyártás – tette hozzá.

 

Tóbiás József szerint Orbán Viktor és a Fidesz képtelen szembenézni Magyarország igazi problémáival, és mostani kongresszusuk is csak azt üzente, hogy semmi újat és semmi jót nem lehet várni tőlük.