Lázár: a Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája Magyarországon

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája, ugyanakkor ennek ellenére sem dőlhet hátra – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt 26., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

 

A tárcavezető a küldöttek előtt felszólalva úgy fogalmazott, ne higgye közülünk senki, hogy az ellenzék hiánya – a nap mint nap megnyilvánuló politikai impotenciája – valamiféle „lottó ötös” a számunkra, hiszen az sokkal inkább kockázat, mivel tompítja a reflexeket, homályosítja az éleslátást és nincs jó hatással a polgári erkölcsökre sem.

 

A Fideszen kívül ma nincs más kormányzóképes erő Magyarországon – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter, hozzátéve: ez nem azt jelenti, hogy mindenki szeret minket. Még csak azt sem, hogy a választópolgárok elsöprő többsége elégedett velünk.

 

A ellenzéki pártokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: a magyar baloldal állandóan önmagával foglalkozik, a kormánnyal néha, az emberekkel szinte soha. A szélsőjobb a politika sárkányfű árusa: gyógyírt ígér, de csak nyerészkedni akar. Akkor is, ha szügyig gázol a cukiságkampányban.