Tiffán Zsolt: Harkánynak meg kell újulnia

Helyi - szerző: HH

A turizmusban Harkány közelsége rendkívül sokat jelent – mondta Tiffán Zsolt a látogatóközpont szaporcai ünnepségén. Az országgyűlési képviselő az Ős-Dráva Program kapcsán beszélt Harkány jelentőségéről, a megoldás kulcsának nevezve a fejlesztését.

 

 

A TDM-ek szervezésében változások vannak folyamatban – mutatott rá Tiffán Zsolt egy térségi Turisztikai Desztinációs Menedzsment létrehozásának törekvésére, az Ős-Dráva Program ötödik születésnapja alkalmából tartott szaporcai ünnepségen. Mint mondta, az Ős-Dráva mentén egy olyan TDM kialakításáról van szó, mely a jövőben a regionális menedzsmentek szövetségében tud részt venni.

 

A programért felelős miniszteri biztos véleményét kifejezve a térségi összefogás eszméjét szorgalmazva azt mondta: ha vannak helyi attrakciók, amik tudnak szövetkezni más helyi vagy regionális attrakciókkal, ki kell használni a lehetőséget. Példaként említette Harkányt, egy olyan turisztikai attrakcióval, melynek meg kell újulnia – fogalmazott. Az országgyűlési képviselő hozzátette, ezt nagyon nehéz lesz megvalósítani, mert fürdőfejlesztésre uniós forrás nincs, de minden segítséget megad.

 

A fürdő fejlesztésének fontosságát az Ormánságban tapasztalható magas munkanélküliség szempontjából is hangsúlyozta, amikor Harkányt a megoldás egyik kulcsának nevezte. A dolgot megfordítva is működőképesnek látja Tiffán Zsolt, hiszen – mint mondja – ha Harkány fejlődésnek indul, az oda látogató vendég is felkeresi a látogatóközpontot vagy akár a Dráva menti kerékpárutakat is.

 

Mint mondta, Harkány, Villány és Siklós nevezetességei mellett a vállalkozók és az önkormányzatok segítségére is szükség van a szálláshelyek és az idegenforgalom fejlesztésében.