Dráva felett köszöntötték az újévet a horvát és magyar tűzoltók

Baranya - szerző: KT

A magyar és horvát tűzoltók a határ menti együttműködés jelképeként közösen búcsúztatták 2015-öt és köszöntötték az új évet. A szomszédos kapitányságok tűzoltóparancsnokai és állományuk a Dráva fölött koccintottak.

 

 

A két szomszédos parancsnokság együttműködése mintegy 140 évre tekint vissza. A kapcsolatukat a délszláv háború tovább erősítette, amikor 1995-ben a megfogyatkozott eszköz- és személyi állományú horvát szolgálatnak a siklósi kirendeltség nyújthatott segítséget.

 

A két parancsnokság az év folyamán több alkalommal is gyakorolta azokat a szituációkat, mikre az együttműködési keretek között fel kell készülniük.

 

A szilveszteri találkozón Damir Siplika Donji Miholjaci Önkéntes Tűzoltóságának tűzoltóparancsnoka és Danijel Ivanisic parancsnok-helyettes képviselte Horvátországot, magyar részről Kovács András tűzoltó ezredes a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, és Heffner László tűzoltó százados a siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vett részt a drávaszabolcsi, immáron hagyománynak tekinthető koccintáson.

 

Kovács András tűzoltó ezredes elmondta: az idei év rendhagyó lesz a siklósiak számára, hiszen a szolgálaton kívüli állomány és a szolgálatos is együtt koccint a laktanyában.