Orbán: Magyarország sosem fog támogatni Lengyelország elleni szankciókat

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Az európai uniós alapszerződés módosításának szükségességéről beszélt ismét Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, megjegyezve, a brüsszelizmust csak így lehet orvosolni.

 

MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

Orbán Viktor azt mondta: a „brüsszelizmus” lopakodó hatáskörelvonás a nemzetállamoktól. Ha ugyanis ma felüti a fejét egy probléma az EU-ban, az első reflex az, hogy azonnal európai megoldás kell, és vonjuk el a hatásköröket a tagállamoktól – fogalmazott.

 

Szerinte ezt a „brüsszelizmust” nem lehet orvosolni alapszerződés-módosítás nélkül. A rádióinterjúban szó volt Orbán Viktor szerdai lengyelországi tárgyalásáról is. Ezzel kapcsolatban a kormányfő kijelentette: Magyarország sosem fog támogatni Lengyelország elleni uniós szankciókat.

 

Több tiszteletet a lengyeleknek, mert megérdemlik – hangoztatta. A miniszterelnök arról is beszélt, arra számít, hogy nemzeti ügy lesz a kormány otthonteremtési programjából. Hozzátette, az otthonteremtésben további lépéseket kell tenni a közfoglalkoztatottak irányában, ezen dolgoznak.