Harkány is elutasította a kötelező betelepítési kvótát

Helyi - szerző: KT

Harkány képviselő-testülete legutóbbi ülésén az ország bevándorlási politikáját támogatva határozatot fogadott el arról, hogy elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. Ezzel azokhoz az önkormányzatokhoz csatlakozott, akik hasonlóképp szólítják fel a migránsok beáramlása elleni küzdelemre a magyar kormányt.

 

2015-ben másfélmillió bevándorló lépett be illegálisan Európába. Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent nem csak a terrorizmus, hanem a bűnözés kockázatát is növelve – áll Remmert Ferenc előterjesztésében. Európában a terrorizmus napi problémává vált – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve, kormányunk számára első a magyar emberek biztonsága. A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el, mivel továbbra is 45 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra. Mint mondta, továbbra is szükség van az ellene való határozott fellépésére.

 

Amikor a kilencvenes években kitört a délszláv háború, a menekültáradat ellepte Harkányt – emlékezett vissza Baksai Tamás. Harkány polgármestere felhívta a figyelmet az időszak kulturális és közbiztonsági problémáira, rámutatva, az idegenforgalmat megcélzó város ettől eltérő érdekeire. Úgy gondolom, ez egy támogatható cél, mely mellé fel kell sorakoznunk – fogalmazott a kvóta eltörlésével kapcsolatban.

 

A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt, veszélyezteti a kultúránkat és mindennapjaink biztonságát. Vállalhatatlan terheket jelent a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre. Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát. Védje meg Magyarországot és a magyar embereket – áll az egyhangúlag elfogadott határozatban.