Siklósi kertváros épülhet az Ifjúsági tábor helyére

Helyi - szerző: KT

Az egykoron szebb napokat is látott, Harkány határában fekvő Ifjúsági tábor mintegy két évtizede elhagyottan áll. Épületei omladoznak, a területet csak a tulajdonos, Siklós város tartja rendszeresen karban. Ez azonban változhat, a vár városa a közművesített telket felosztaná, kertvárosi részt alakítva ki.

 

 

A város munkacsoportot alakít, mely a Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) programmal párhuzamosan támogatná a fiatalok lakáshoz jutását. Mint Virág László képviselő a legutóbbi testületi ülésükön a csökkenő lakosságszámra is mutatva közölte, a fiataloknak és a Siklósra települni vágyóknak vonzóvá kell tenni az otthonteremés lehetőségét, így számukra építési telkeket lehetne kialakítani.

 

A felvetést Siklós polgármestere, dr. Marenics János is támogatta, ismertetve, korábban építészek és vállalkozók is jelezték ebben való részvételi szándékukat.

 

A város nem csak az Ifjúsági táborban gondolkodik

 

Korábban már elindult egy kertvárosiasodás Siklóson, akkor a Gordisai úton épültek amerikai stílusú családi házak. Ehhez hasonló kertvárosi területet lehet létrehozni az elkerülő út több ingatlanjánál vagy a szintén évek óta elhagyottan álló laktanya mellett is. A területek útjainak és infrastruktúrájának kialakítása a város feladata lenne, közművekben egyedül az Ifjúsági tábor jeleskedik.

 

A kezdeményezés alapvetően határozhatja meg a város jövőképét – mondta Mojzes Tamás a folyamat felgyorsítását és kibővített szakmai egyeztetéseket szorgalmazva. A fideszes képviselő mint Siklós következő időszakának céljaként említette a törekvést.