Megbukott a Snickers, Mars-termékeket hívtak vissza

Belföldi hírek - szerző: KT

Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

 

Pleva György elmondta: azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt.

 

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel – ismertette az igazgató.

 

Kiemelte: a Mars mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. Szerinte azért ilyen hatalmas a visszahívási akció mert a cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe.

 

A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni – jegyezte meg az igazgató.