Jászai Mari-díjat kapott Bérczes László

Belföldi hírek - szerző: KT

Az Ördögkatlan Fesztivál atyja, Bérczes László Jászai Mari díjat kapott. Nagyon gratulálunk neki! A Bárka Színház alapító tagja, Bérczes László, a Csiky Gergely Színház művészeti vezetője a Szigorúan ellenőrzött vonatok, A gát és a Bányavakság című darabokat rendezte, de a Hajónapló főszerkesztői feladatait is ellátja.

 

Bérczes László és Kiss Móni az Ördögkatlan megnyitóján

 

Kiemelkedő színművészeti, színészi, rendezői, dramaturgiai és színháztudományi, színházelméleti tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült Bérczes mellett Bánky Gábor, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze is.

 

A szakmai díjak mellett a Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából adta át a Pesti Vigadóban. A díjazottakhoz szólva elmondta: a teremtő szabadság szellemében hasonlítanak a márciusi ifjakhoz, akiknek a szabadság nem csak külső burok vagy feltételrendszer volt. A díjazottak akkor is alkottak, teremtettek és örömet szereztek a magyaroknak, amikor hiányzott a szabadság. A belső késztetésük, akaratuk és erejük vezette őket ezen az úton. – fogalmazott.