Mintegy száz fellépő lesz a PEN-en

Életmód - szerző: HH/MTI

Elsősorban zenei produkciókat, abból viszont mintegy százat kínál az idei Pécsi Egyetemi Napok (PEN) programja. Az április 28. és 30. között Zsolnay Kulturális Negyedben megrendezésre kerülő napokon egyebek mellett 30Y, Wellhello, Halott Pénz, Irie Maffia, Péterfy Bori, Magashegyi Underground és Ska-Pécs is lesz.

 

Az idei PEN újdonsága, hogy négy külföldi produkció is helyet kapott a programban, köztük a többszörös Grammy-díjas DJ Jazzy Jeff is, aki az Egyesült Államokból érkezik a fesztiválra. Rajta kívül fellép Pécsett a holland Bassjackers és a Dope D.O.D. nevű formáció, továbbá a Halott Pénz, a 30Y, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia is.

 

Ugyancsak a PEN közönségét szórakoztatja majd az Anna & the Barbies, a holland The Voyagers nevű zenekar, a StadiumX, a P.A.S.O., Szabó Balázs Bandája, Péterfy Bori & Love Band, a Magashegyi Underground és mások mellett a Ska-Pécs.

 

Újdonság, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed négy színpada mellett egy belvárosi utcaszínpadot is felállítanak, ahol a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Zenélő Egyetem programjával közös szervezésben egyetemi és pécsi zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget.

 

Az idei eseménynek különös apropót ad, hogy a PTE 2017-ben esedékes, alapításának 650. évét ünneplő jubileumi évének egyik felvezető-rendezvénye lesz a PEN. A szervezők a hetedik alkalommal megrendezendő fesztivál három napja alatt hozzávetőlegesen húszezer ember részvételére számítanak.

 

A résztvevők szórakoztatásáról a kéthektáros fesztiválterületen 140 ezer wattos hangteljesítmény, mintegy 200 hangfal, ezer lámpa segítségével gondoskodnak majd.