Kilencen mászták át a kerítést Baranyában

Baranya - szerző: HH

Az elmúlt napokban szír, iráni, eritreai és szomáliai állampolgárságú személyekkel szemben is intézkedtek a rendőrök, mivel azok a baranyai határszakaszon felállított kerítésen másztak át. Az összesen kilenc külföldi Beremend és Illocska térségében jutott át a kerítésen.

 

 

Csütörtökön 10 óra körül Beremend térségében egy szír és két iráni, majd 22 óra után Illocska közelében hat – két eritreai és négy szomáliai jutott Magyarország területére, akiket rövid időn belül elfogtak a rendőrök.

 

A szír és két iráni férfival szemben határzár tiltott átlépése miatt büntetőeljárás indult, őket a szombati, gyorsított eljárás keretében megtartott tárgyaláson a bíróság két évre kiutasította Magyarország területéről.

 

A magukat eritreainak és szomáliainak valló személlyel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az eritreai férfiak a magyar-horvát visszafogadási egyezmény alapján átadásra kerültek a horvát rendőrségnek, míg a négy szomáliai személy menekültkérelmet nyújtott be, így őket a rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak adta át – tájékoztat a rendőrség.

 

Közleményükben kitérnek rá, hogy az esettel összefüggésben egy 49 éves, horvát állampolgárt is elfogtak, akit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A férfi beismerő vallomást tett, őrizetbe vétele mellett előterjesztették az előzetes letartóztatását.