Kurvák és pubik Európában

Baranya - szerző: KT

Tiffán Zsolt facebook-oldalán meglepő bejegyzés jelent meg péntek este. Az országgyűlési képviselő azt állítja, valaki feltörte a fiókját, amikor olyan szavak kerültek képernyőjére, melyeket sok magyar öntudattal bíró ember nap mint nap elharap.

 

„Tisztelttel kérdem: Milyen alapon közvetíti a magyar köztévé a francia-román meccset? Tán jólesik a tisztelt szerkesztő uraknak,vagy hölgyeknek valamelyik himnusz? Európa kurvái, vagy Európa zsúrpubibai kellenek ide? Az embernek elmegy a kedve az egésztől…” – állt a reggelre kitörölt posztban, melyet Tiffán Zsolt szerint valaki tudta nélkül helyezett el. Tegnap este valaki jogtalanul feltörte facebook-oldalamat,és olyan tartalmú üzeneteket helyezett el rajta, mellyel nem tudok azonosulni. Nem ez az első eset…! – írta reggel az országgyűlési képviselő.

 

Nem szlengből kurvázott

 

Talán sokaknak nem tiszta, de az említett kurvák nem csupán szitokszóként szerepelnek az egyébként nem buta gazember soraiban: egy közel száz éves mendemonda szerint ugyanis román prostituáltak győzték meg az antant döntéshozóit arról, hogy a magyar-román viszonylatban hol húzódjanak a trianoni határok, így szerezve meg Erdélyt. A magyar oldalon szárnyra kapott és népszerű feltételezés természetesen alaptalan, és a románoknak is megvan e tévhitre adott abszurd válaszuk, hiszen mindkét nép elégedetlen volt az új határokkal.

 

A (zsír)pubira nincs mentség, de talán fontos megjegyezni, hogy a német-latin eredetű szó jelentése egész egyszerűen csak fiatalember, fiúcska.