Próbacsúszás, nyitva tartás, programok és fürdőfeszt

Helyi - szerző: HH

Az utolsó tanítási héten kezdődtek meg a használatbavételi engedély megszerzéséhez szükséges próbacsúszások, melyen a fürdő meghívott vendégei vehetnek részt. Az első próbaüzemet – a megfelelően képzett személyzet felügyelete mellett – a harkányi iskolások csúszhatják le. 

 

 

Mint Hegyi Ákos, a fürdő vezérigazgatója ismertette, a gyerekek két élményelemet próbálhatnak ki, melyek az első emeltről induló hullámos családi és a középső szint zárt, tekerődző zöld csúszdája. Baksai Tamás polgármesterrel egyetértettünk abban, hogy a harkányi gyerekeknek kell lenniük az elsőknek, akik ezt élvezhetik – mondta.

 

A csúszdatestek elkészültek és a szükséges beállításokat is elvégeztük, a gépészet is készen áll, most a kertészeti munkák és az élményelemek környezetének rendezése van folyamatban – mondta a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. első embere, hozzátéve: a hét csúszdát a szükséges engedélyek megérkezése után július 1-től már bárki használhatja. Addig is lesznek próbanapok, belépéskor 300 forintos áron alkalmi jegyet vagy 1000 forintért bérletet vált rá.

 

Jön a nyári nyitva tartás

 

Péntektől nyári nyitva tartás szerint üzemel a fürdő, azaz augusztus végéig reggel 9 órától egészen 20 óráig áll rendelkezésre a strandrész, miközben a gyógykert továbbra is 18 órakor zár. Esetenként rendkívüli nyitva tartással is készülünk, így a legnagyobb melegben akár 21 vagy 22 óráig is üzemelhetünk – mutatott rá a vezérigazgató a Magyar Fürdőszövetség Fürdők Éjszakája ajánlására, melyhez Harkány is csatlakozott éjfélig való nyitva tartással.

 

Fiatalokat várják a Fürdőfesztiválra

 

Péntektől augusztus végéig egy LED-fal várja a Lepke medence fürdőzőit a foci EB-vel és az olimpiával, emellett vasárnaponként a gyógykertben baranyai fiatalok zenés ileltve kulturális műsora szórakoztatja a vendégeket – mint például legközelebb a siklósi fúvósok -, de folyamatos programokat ad a baba-mama park is – mondta Hegyi Ákos a rendszeres programokkal kapcsolatban. Megjegyezte, a szokásos szaunaszeánszok mellett csökkentett árú frissítő masszázsokkal várják a strandolókat.

 

Mint kiemelte, a nagyszínpad lesz a július 22-24 között huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő többhelyszínes Fürdőfesztivál központja.

 

Ez utóbbi rendezvénnyel a fiatalokat szólítanák meg, így fellépőként pénteken a Space Inhalerz, Cloud 9+ és a Kállay Saunders Band, szombaton pedig a Monkeyneck, New Empire és Dj Newnik lesz jelen. A fesztivál utolsó napján az Animal Cannibals, a Hősök valamint Majka+Curtis lép színpadra.

 

Az állandó programok között zumba, Xfight, gymstick és XCO-tréning, gyermek fitness, latinaqua, kangoo és kongazumba is szerepel.