Semmelweis-napot ünnepelt a kórház

Életmód - szerző: KT

Semmelweis-nap alkalmából köszöntötte dr Péter Iván, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház igazgatója az intézmény dolgozóit. A kórház minden évben, immáron hagyománynak mondható összejövetelen ünnepli a magyar egészségügy napját.

 

 

A főigazgató kitért rá, a kórház a maga 421 ágyával az ország egyik legnagyobb rehabilitációs intézete. Mint mondta, szakmai, gyógyászati és innovatív programjaik sikeréhez valamennyi munkatársa hozzájárul, ami mellé az is társul, hogy betegpanaszok tekintetében az ország legutolsó helyein állnak. Ezért mindenkinek köszönetet mondva, mint minden évben, most is jutalmazták a területükön kiemelkedően teljesítő munkatársakat és azokat, akik hosszú évek után idén vonultak nyugdíjba.

 

Elismerést vehetett át Mecseki Zsuzsanna, aki 11 évet töltött a kórházban, Benedek Márta, aki 15, Bálint Tamásné 3, Madar Józsefné 28 és Bálint Tiborné Erika, aki 25 év kórházban töltött munkaviszony után vonul nyugdíjba.

 

Hivatásának több évtizednyi gyakorlása köti a harkányi kórházhoz dr. Molnár Évát is, aki az orvosok közül részesült elismerésben. Munkája miatt kitüntették továbbá Gilbert Csabát, Gilbert Zoltánnét és Káta Zsuzsannát is.

 

A méltán híres gyógytornász csapatból is nehéz bárkit kiemelni – hangzott el, és Juhász Katát illette az elismerés. Masszőrök közül Zsoldos Miklós, az elektroterápia részlegéről pedig a 29 éve kórházban teljesítő Rudolfné Kollár Zsuzsannát tüntették ki.

 

A diszpécserszolgálattól a legtapasztaltabb munkatársat, Hideg Diánát, a betegszállítás és medencések részlegéről pedig Papp Lajost érte a megtiszteltetés. A kitüntetettek soraiból nem hiányozhat a járóbeteg szakellátás valamint az ergoterápia területe sem, ahonnan Kovácsné Töttösi Éva került az elsők közé.

 

A kiválóan teljesítő masszőröknél is nehezebb a kórházi osztályok mozgatórugói, az ápolók közül kiválóbbakat találni. Idén Vizerné Totter Ivett, Rozs Anita és Kosztolányi Andi neve hangzott el.