Egyre kevesebb migráns lépi át a határt

Belföldi hírek - szerző: KT

Hétről hétre egyre kevesebb migráns jön át a határon. Ezen a hétvégén 217 határsértőt tartóztattak fel az ország területén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

 

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 75, szombaton 65, vasárnap 56 migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 21 határsértőt fogtak el. Embercsempészet miatt nyolc gyanúsított – lengyel, szerb, afgán, román állampolgárok – ellen indult eljárás.

 

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében 414 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza az egyenruhások, a megelőző héten – július 11-től 17-ig – ez a szám 292 volt. Más külső határszakaszon és mélységben csupán naponta néhány embert fogtak el – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

Baleset is akadt bőven

 

Péntektől vasárnapig 174 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni a rendőrök. Ebből 6 halálos kimenetelű volt, melyekben összesen 6 személy vesztette életét. 52 súlyos, 115 pedig könnyű sérüléssel végződött.

 

Négy könnyebb, egy súlyos sérült a frontális ütközésben a 405-ös úton szombaton. fotó: Katasztrófavédelem