Víz Harkányban, tűz Siklóson

Baranya - szerző: KT

Harkányban a Korona Hotelbe folyt be az esővíz, de megyeszerte is gondot okozott a csütörtök reggeli ítéletidő. Legtöbb esetben mélyen fekvő ingatlanokba, garázsokba folyt be a víz, de villámcsapás miatt három tűzeset is történt Baranyában.

 

 

Pécsen egy kétszintes, körülbelül százötven négyzetméter alapterületű családi ház gyulladt ki, a tüzet vélhetően villámcsapás okozta.

 

A mároki bekötőút mellett villámcsapás miatt gyulladtak ki a szalmabálák , a tüzet a siklósi beavatkozók oltották el.

 

Vélhetően villámcsapás ért egy siklósi családi házat is, az épületből két embert kellett kimenekíteni, a ház és a melléképület tetőszerkezete teljesen leégett.

 

Pécsváradon egy Nagypall utcai ingatlan alagsorában nyolcvan centiméter magasan állt a víz. A véméndi beavatkozók szivattyúval távolították el a csapadékvizet.

 

Szebényben egy Hősök téri boltba folyt be a víz, mintegy húsz centiméter magasan gyűlt fel a csapadék.

 

Bodolyabéren egy Petőfi utcai családi házban végeztek vízszivattyúzást a komlói tűzoltók.

 

Szűr településen elárasztotta a Kossuth utcát a csapadékvíz, amelynek következtében egy kisteherautó árokba csúszott. A véméndi tűzoltók húzták ki a forgalmi akadályt is képező járművet.

 

Mohácson is vízátfolyás miatt akadt el egy személyautó a Liget utcában.

 

Bólyban pedig egy Virág utcai mélygarázsban gyűlt fel negyven centiméter magasan a csapadékvíz.

 

Mohácson is egy Vörösmarty utcai hotelba is vízszivattyúzási feladatok miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit.

 

Harkányban pedig egy Táncsics Mihály utcai ingatlan alagsorába folyt be az esővíz.

 

Geresdlakon a települési önkéntes mentőcsoport tizennégy fővel mintegy kétszáz homokzsákot helyezett ki, mert a közeli patak vízszintje rohamosan emelkedni kezdett. Az árhullám már levonult, sikerült megvédeni az alacsonyabban fekvő családi házakat, jelenleg az ideiglenes gát elbontása és az úttisztítási munkálatok folynak a helyszínen.

 

Mohácson a Pécsi úti bevásárlóközpont egyik áruházánál nyolcvan centiméter magasan felgyűlt az esővíz. A tűzoltók megkezdték a szivattyúzást.

 

Palotabozsokon a Petőfi Sándor utcában homokzsákokkal védenek egy családi házat, mert a közeli patak vízszintje rohamosan emelkedik. A víz még nem jelent közvetlen veszélyt, megelőző jelleggel végzik a munkálatokat a helyszínen.