Vizsgálják a Tesco dinnyeakcióját

Gazdaság - szerző: KT

Fazekas Sándor Magyar Zoltán jobbikos képviselőnek írt levelében megemlíti, hogy következményekkel számolhat a Tesco, ha a riválisok kampánya mellett indított dinnyeakciója során törvénytelenséget vétett. Történt ugyanis, hogy a multiban 49 forint volt a dinnye.

 

A földművelési miniszter kitért a nemzetközi piac helyzetére, miszerint a csapadékos időjárás miatt a legnagyobb felvevőpiacokon – Lengyelországban, Németországban és a Baltikumon – jelentősen csökkent a dinnye kereslete, ezért itthon túlkínálat jelentkezett, aminek a következménye az árak esése lett. Megemlíti, hogy 20 százalékkal nőtt a dinnyefogyasztás, egy ember átlagosan 15 kilogrammot eszik meg egy évben.

 

Belefogtak egy dinnyefogyasztást ösztönző programba, amiben a Spar, CBA, Aldi, Auchan, Metro és a Lidl is részt vett, a Tesco azonban kimaradt a kampányból. Nem elég hogy kimaradt, leakciózta a dinnyéjét 49 forintra, amiért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonnal rájuk is szállt. Mint Fazekas ezzel kapcsolatban írja, ha törvénytelenség történt, akkor annak természetesen megvannak a következményei.