Négyszázhatvan diáknak csengettek be

Helyi - szerző: KT

Szeptember elsejével 460 gyermek, köztük 62 elsős kezdte meg a 2015/2016-os tanévet a harkányi általános iskolában. A csütörtök első órában tartott évnyitót minden osztály számára három osztályfőnöki óra követte.

 

 

Csodálatos, szinte végtelen világ ajtaja nyílik ki előttetek, a tudás világáé – köszöntötte a csütörtök első órában tartott évnyitó ünnepségen Kiss József Levente a diákokat. Az eseményen a Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója megköszönte a nyugdíjba vonuló pedagógusok, Bába Istvánné, Balázsné Rucz Ágnes, Hajdúné Nagy Ildikó és Radosnainé Geosits Györgyi több évtizednyi, áldozatos munkáját.

 

Bemutatta Fésűsné Ferencz Erikát és Lukácsné Simon Anitát, akik napközis tanítóként kezdik munkájukat majd köszöntötte Horváth Tamást is, aki történelemtanárként tért vissza a harkányi iskolába. Szintén az ünnepségen mutatkozott be Kanizsai-Tóthné Szíjjártó Tímea, az óvoda újonnan kinevezett vezetője.

 

Az ünnepségen Kiss József Levente bejelentette az elmúlt évi kiemelkedő esemény, a gyermeknap alkalmából készített aszfaltrajz eredményét, miszerint a napokban kézhez kapott tanúsítvány szerint hivatalosan is országos rekordnak minősítették.

 

A tanév 2017. június 15-ig tart, a 182 tanítási nap alatt pedig több mérés mellett tematikus hetek is lesznek. Az őszi szünet november 2-ától november 4-éig tart, a téli szünet pedig december 22-étől január 2-áig. A tavaszi szünetre április 13-ig kell várni és egy hétig, azaz április 18-ig pihenhetnek a tanulók.