Ezek meg őrizetbe vettek egy galambot

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

Őrizetbe vettek egy galambot Indiában, mert egy fenyegető levelet találtak nála, mit Narendra Modi kormányfőnek címeztek. Az állatot északi Pandzsáb államban fogta el egy határőr még vasárnap.

 

 

A levélben egész pontosan az áll, hogy

 

Minden egyes gyermek kész felvenni a harcot Indiával,

 

és a Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) nevű pakisztáni szélsőséges muzulmán szervezet aláírásával van ellátva – közölték a hatóságok.

 

Az India és Pakisztán közötti folyamatosan meglévő feszültség ugrásszerűen megnőtt azóta, hogy ismeretlen fegyveresek szeptember 18-án rajtaütöttek Kasmírban egy indiai katonai helyőrségen, és megöltek 17 embert.

 

A két ország határvédelmi erői folyamatosan magas készültségben vannak. Legutóbb múlt héten csaptak össze katonáik a vitatott hovatartozású, feldarabolt Kasmír határvidékén. A két fél egymást vádolta provokációval.

 

Ugyancsak feszültséget okoz, hogy a nyugtalan himalájai régióban idén nyáron az elmúlt évek egyik legsúlyosabb India-ellenes tiltakozáshulláma bontakozott ki. A tüntetéseket egy népszerű lázadóvezér megölése váltotta ki. A kormányerők többször éleslőszerrel lőttek a tüntetők közé, aminek következtében több mint 80-an meghaltak, és ezrek sebesültek meg.

 

India azzal vádolja Pakisztánt, hogy fegyveres csoportokat dob át a határon, és összetűzéseket provokál ki.

 

Az indiai Kasmír az ország egyetlen muzulmán többségű szövetségi tagállama. Lakosainak többsége függetlenséget szeretne, vagy csatlakozna Pakisztánhoz.