Hivatalos személy elleni erőszak lett az akciófilmbe illő üldözés vége

Baranya - szerző: HH

Vádemeléssel zárult a kalandos üldözés, ahol a 74 éves német rendesen hülyére vette az őt üldöző és elé akadályt állító rendőröket. Az ámokfutó az akció közepén még autót is cserélt, végül hazament és ott fogták el.

 

Nem került elő a mindenhol mutogatott akadály.

 

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat egy német állampolgárral szemben, aki Baranya megyében megpróbált a rendőrök elől elmenekülni – közölte a  Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

A 74 éves német férfit 2013-ban véglegesen eltiltották a járművezetéstől, ennek ellenére továbbra is folyamatosan vezetett. 2016. januárjában épp Hímesházán közlekedett személygépkocsijával, mikor a rendőrök meg akarták állítani.

 

Hősünk nem állt meg, hanem a gázra taposva menekülőre fogta. A rendőrök megkülönböztető jelzéssel vették üldözőbe, de az olykor 140-150 kilométeres sebességgel sem érték utol, ezért a megállításához rádión segítséget kértek.

 

A gépjármű feltartóztatásába több rendőri egység is bekapcsolódott, melynek során az egyik útszakaszon a járőrkocsit az úttesten keresztbe állították, míg az egyik járőr karjelzéssel megpróbálta megállítani a száguldó gépkocsit. A német férfi a rendőri jelzésnek nem tett eleget, az útpadkára hajtva a rendőrségi autót sosem látott furmánnyal

 

kikerülte.

 

A német ámokfutót megállítani próbáló rendőrnek az autó elől el kellett ugrania, azonban kezét a száguldó autó visszapillantó tükre így is elérte. A férfi ezt követően lakóhelye felé vetet az irányt, ahol átült a másik autójába és azzal folytatta a száguldást, de ez után sem állt meg az őt követő rendőröknek.

 

Végül a rendőrség a lakásán fogta el a férfit. A vádlott cselekménye hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés bűntettének a megállapítására alkalmas.