A heti webhülyének észre van szüksége, nem szerencsére

Életmód - szerző: HH

Sok mindennek lehet hívni azokat a bosszantó hoaxokat megosztókat, akik a legújabb állatságot schmittelik és posztolják ész nélkül, de okosnak biztos nem. Most épp az megy lóherékkel díszítve, hogy különleges év az idei az október miatt.

 

 Az év októberében 5 hétfő, 5 szombat, és 5 vasárnap van. Ez egyszer történik meg 823 év alatt. Ezt hívták egy zsák pénznek. – áll a szövegben, pedig nem is igaz.

 

A megosztástól persze azt várják, hogy majd gazdagok ész szerencsések lesznek, esetleg csak a különlegesség tetszik a sok birkamód posztolónak, pedig csak egy bizonyítványt állítanak ki magukról – butaságit. Eleve minden hetedik évünk egyforma, a szökőnapokkal pedig összesen 14 naptárunk van, ami kicsit kevesebb, mint 823. Ha kimaradt az általános, akkor most szólunk: minden 31 napos hónapnál van három olyan nap, ami ötször ismétlődik.

 

És végül meg kell említeni, hogy ilyen kamukülönleges hónap volt a péntek miatt a július és épp ilyen lesz a hétfőivel 2017 júliusa is. Szóval osszad csak, valaki biztos jót derül.