A fürdő vezetését érintő döntés készül

Helyi - szerző: KT

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vonatkozásában tulajdonosi döntések – szerepel a csütörtök délutánra összehívott képviselő-testületi ülés napirendjén.

 

Mint megtudtuk, Baksai Tamás polgármester előterjesztése Kesjár János megüresedett felügyelőbizottsági széke mellett a „fürdő vezetését érintő strukturális változásokra” is vonatkozik, de a részletek csak a napokban realizálódnak.

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. többségi tulajdonosa az önkormányzat, melynek képviseletére Baksai Tamás jogosult. A fürdő vezetése Hegyi Ákos vezérigazgató feladata, a társaság ügyvezetésének ellenőrzését pedig a felügyelőbizottság látja el. Ennek elnöke augusztusi lemondásáig Kesjár János volt, ezt követően Éva Ferenc, dr. Péter Iván valamint Végi János mellett tagként folytatta munkáját. Akkor elnöknek Márton Béla önkormányzati képviselőt jelölték ki. Kesjár János halálával egy szék megüresedett a fürdő felügyelőbizottsági tagok sorában, vélhetően új elnök kinevezése mellett a mostani ülésen hangzik el javaslat betöltésére.

 

Az előterjesztéssel kapcsolatos nyilvános testületi anyag nem érhető el. Mivel Poller Roland képviselő beiktatása várat magára és így még nem vehet részt a döntéshozatalban, a pénzügyi bizottság összetételében pedig Kesjár János nélkül nem tesz eleget azon kritériumnak, hogy tagjainak több mint felét testületi tagokból kell megválasztani, megelőző bizottsági döntés sincs az ügyben.