Az OTP nevében küldenek levelet a csalók

Belföldi hírek - szerző: HH

Ha az OTP-től kap egy átverésre hivatkozó levelet, az átverés. Az angol nyelvű e-mailben azt kérik, hogy kattintsanak a linkre, lépjenek be a fiókjukba és erősítsék meg adataikat, vagy levélben küldjék el. DE NE!

 

A mailben azt írják, a sok csalás miatt az OTP átalakítja az online banki rendszerét, de ehhez az ügyfelek megerősítését kérik. Csakhogy az oldal a pénzintézet lemásolt oldalára vezet, ami az oda beírt jelszavakat és adatokat a csalókhoz juttatja el.

 

valójában az OTP nem kéri e-mailben ügyfeleitől adatok megadását, legfőképp nem angolul. Ha már besétált ebbe a csapdába, itt kapcsolatba léphet a bankkal.

 

Azt, hogy valóban az igazi OTP oldalán jár-e, a legegyszerűbben úgy tudja ellenőrizni, hogy megnézi böngészőjének címsorát: ha zöld lakattal vagy a zöld HTTPS:// előtaggal WWW.OTP.HU/ felirattal kezdődő címet lát, biztos lehet benne, hogy jó helyen jár és a beírt adatok biztonságban vannak. Ha csak sima HTTP:// előtagot lát, kapcsolata nem biztonságos és valószínűleg a csalók oldalára tévedt.