Tűz, műszaki mentés és egy holttest adott munkát a tűzoltóknak

Baranya - szerző: HH/OKF

Kéménytüzekhez, egy sportcsarnokba, erkélyajtón át pedig egy lakásba is mentek a tűzoltók a hétvégén, de egy baleset és egy holttest is munkát adott a lánglovagoknak.

 

Szombaton délután Kétújfalu egyik házának kéményében keletkezett tűz, amikor a fatüzelésű kályhába gyújtottak be. A füst szabadon beáramlott a padlásra, a tűz szerencsére a másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt, kár nem keletkezett.

 

Szombaton délután a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok előterében kukorica készítő gép gyulladt ki, a tüzet a tulajdonosa az egységünk kiérkezéséig porral oltó készülékkel eloltotta. A tűz az érintett területről nem terjedt át máshová. Szintén délután a Siklósi út egyik virágüzletének külső pavilonjára épített reflektor gyulladt ki, a tűzoltók kiérkezése előtt az eladó a tüzet porral oltóval eloltotta.

 

Vasárnap hajnalban Pécsen, az Ifjúság útja és Pacsirta utca kereszteződésében egy személygépkocsi a kereszteződésben megcsúszott és az útszéli fának ütközött. Személyi sérülés nem történt, de a félpályát elzáró roncs műszaki mentéséhez tűzoltókra volt szükség.

 

Szintén vasárnap reggel Komló egyik társasházában egy idős hölgyhöz való bejutást biztosították a lánglovagok, akik kihúzós létrán át az erkélyajtó kinyitásával jutottak be a lakásba.

 

Vasárnap Nyugotszenterzsébeten családi ház kéményében égett korom, a kémény közvetlen közelében két tetőléc is beizzott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, de a kéményhasználatot meg kellett tiltani, mivel az évek óta nem volt ellenőrizve.

 

Péntek délután Bicsérden holttest kiemelésében segédkezett egy pécsi egység, majd Pécsudvardon kerti hulladék égetéséhez riasztották őket. A lángok semmit sem veszélyeztettek, nem terjedt át sehova, de azért eloltották.