Agyonlőtték a nagykövetet – video

Nagyvilág - szerző: KT

Hátba lőtték a törökországi orosz nagykövetet Ankarában. A földön fekvő Andrej Karlovba egy egész tárat beleeresztettek, a helyszínen meghalt.

 

A támadó egy szolgálaton kívüli rendőr volt. Oroszország szerint a történtek nem befolyásolják a kapcsolatukat Törökországgal.

 

18:56


Putyin orosz elnök terrortámadásnak ítélte az eseményeket, Ankara polgármestere, Melih Gokcek az orosz-török kapcsolatok aláaknázásának. A támadót ártalmatlanították. (szerk – az orosz és a török elnök kapcsolata meglehetősen viharos. Tavaly novemberben a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet, de legutóbb – augusztusban – Erdogan már baráti látogatáson járt Szentpéterváron.)

 

 

18:36


A beszámolók szerint a támadó nyolcszor belelőtt a földön fekvő nagykövetbe. Több képet is megrongált, miközben azt mondta, nem hagyja el élve az épületet.

 

18:29


Orosz hírügynökségek közölték és a külügyminisztérium is megerősítette, hogy a nagykövet meghalt.

 

17:53


Az orosz hírügynökség is megerősítette a támadást.

 

17:51


A fekete öltönyös támadó végig a nagykövet mögött állt, mindenki azt hitte, a biztonsági személyzethez tartozik.

 

17:45


A fotót posztoló Hürriyet szerint a támadó Aleppóról mondott valamit, majd kiküldte az embereket a teremből. Nem tudni, a nagykövet hol van.

 

17:42


A fegyveres támadó elbarikádozta magát az épületben, tűzpárbajt vív a biztonsági személyzettel és a rendőrséggel.

 

17:38


Andrej Karlov épp egy fotókiállításon szónokolt, amikor hátba lőtték, az állapota súlyos. A hírforrások több sérültről is beszámolnak. Cikkünk frissül.