Nagy szükség lenne rá, de semmit sem ér a VÉSZ

Belföldi hírek - szerző: HH

Hónapok óta megbízhatatlan információkat ont magából a VÉSZ. A Katasztrófavédelem mobil applikációja az elmúlt napokban néhány óránként küld hamis riasztásokat, melyre hagyatkozni egyáltalán nem lehet. 

 

 

A hiba ott rejlik, hogy bármi figyelmeztetést, riasztást is fogalmaz meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), a VÉSZ azonnal, az ország teljes területén érvényben lévő figyelmeztetésként teszi közzé. Ennek köszönhetően hiába állítja be a területi szűrést, olyan vészhelyzetekről is tájékoztatást kap, mely teljesen valótlan. Mindeközben azt, hogy régiónkban délután leszakadt az ég, még csak megközelítőleg sem közölte.

 

Korábban kérdéssel fordultunk a fejlesztők felé, de nem adtak egyenes választ arra, hogy fejlesztik-e még a 2013-as kiadást illetve hogy mindez mennyibe került. Válaszukban arra hagyatkoznak, hogy ők az OMSZ jelzéseit közlik, ez azonban nem igaz: a met.hu oldalon közzétett riasztások között egyszer sem szerepel néhány óránként a teljes országra kiadott figyelmeztetés vagy vészjelzés. Egy biztos, ha útra indul, erre a szolgáltatásra egyáltalán nem hagyatkozhat.