Ónos eső: Baranyában is operatív törzs működik

Baranya - szerző: HH

Az ónos eső miatti helyzet kezelése érdekében a katasztrófavédelem területi operatív törzset működtet Baranya mellett Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében és Budapesten is. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli az erők és eszközök számát.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország középső részén a délutáni és esti órákban változó mennyiségű ónos esőre lehet számítani. Emiatt Baranya megyére is kiadták a legmagasabb, harmad fokú – piros – figyelmeztető előrejelzést.

 

Az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatás helyreállítására.

 

Aki teheti, az ónos esővel érintett a területeken ne induljon útnak. Ha bajba jutott járművet látnak, vagy tűzoltói segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívó számot. Lapunk szélsőséges időjárási helyzet esetén folyamatos tájékoztatást ad az utak állapotáról, közlekedési viszonyokról és a lehetséges vészhelyzetekről.