Átfogó informatikai fejlesztéseket hajtott végre a kórház

Helyi - szerző: HH

Az adminisztrációs feladatok mellett a betegirányítási rendszer, azaz a szobák kihasználtsága és a kezelések ütemezése – ezeket a feladatokat látja el a kórház számítógépeinek hálózata, melynek fejlesztését a medencetér és a parkoló felújítása után tűzte zászlajára a harkányi intézmény.

 

A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház mintegy nyolcvan, nagy igénybevételnek kitett munkaállomás cseréjét bonyolította az elmúlt évben, míg valamennyi épületrész betegeinek számára biztosították az internet hozzáférést is – ismertette Radnai Ákos, a kórház informatikusa.

 

A három nagy épületrész nővérpultjai, az orvosi rendelőkben lévő számítógépek, a porta és a betegirányítás teljes gépparkja valamint az ügyeleti szoba számítógép cseréje is megvalósult annak az önerőből végrehajtott program keretein belül, ami mintegy nyolcvan számítógépet érintett. A modern és biztonságos munkaállomások a kórház dolgozóinak mindennapi munkáját könnyítik meg.

 

Az elmúlt év során több helyen megújult a hálózati infrastruktúra is: míg egyes helyeken a nővérpultok és rendelők vezeték nélküli hálózata lett megbízhatóbb rendszerre cserélve, a HPC épületében szintenként négy darab, széles körben elterjedt, nagy teljesítményű vezeték nélküli hálózati eszköz biztosítja az ott pihenők számára az egyszerű és gyors internet hozzáférést.

 

Bővült a hálózati lefedettség

 

Immáron nem csak a hotelrészben, hanem a kórház valamennyi szárnyában elérik az internetet a betegek: míg korábban csak a C épületben volt vezeték nélküli hálózat, az elmúlt hónapok fejlesztésének köszönhetően már az A és B épület vendégei számára is biztosított a hozzáférés. Ezzel a bővítéssel egy évek óta fennálló elvárást teljesített az intézmény.

 

A kibővült infrastruktúra, a megnövekedett hálózati forgalom gyorsabb kapcsolatot is kíván. Az igények kielégítése érdekében 2016 utolsó napjaiban a kórház rákapcsolódott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK) valamint a NISZ Zrt. által üzemeltetett, a korábbinál letöltési ágon ötször, feltöltés sebességét tekintve pedig negyvenszer gyorsabb hálózatára.

 

Intézményi képzést indítottak

 

A kórház tizenkét munkatársa vett részt azokon a képzéseken, ahol a számítógép kezelésének alapvető fortélyait sajátíthatták el. A számítógépes alapismereteket, a fájlkezelést, szövegszerkesztést és táblázatkezelést, valamint az internethasználatot és az informatikai biztonság alapjait az intézmény szervezésében oktatták a dolgozóknak. A teljes anyagot három modulra bontották, melyek vizsgával zárultak.