Ezeket a magyar filmeket jelölték díjra

Életmód - szerző: HH

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával a Magyar Filmakadémia Egyesület rendezi meg a Magyar Filmhetet. Ezt követően kerülnek kiosztásra a Magyar Filmdíjak elismerései.

 

A tavalyi év legjobbnak ítélt alkotásai, alkotói és a hozzájuk köthető munkák összesen 23 kategóriában versengenek február 26. és március 5. között, a művek pedig a budapesti Cinema City Aréna moziban kerülnek bemutatásra. A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölték ki a kategóriánként 5 legjobb alkotást.

Animációs filmek közül a LOVE, Az Égigérő Fa – A Küszöb, Cigánymesék: Káló, a cigánylegény, Egy kupac kufli – Sose együnk gombát reggelire, Luther Márton élete: Úton az Úr felé jutott a legjobb öt közé.

 

Dokumentumfilmek soraiban a Herminamező árnyai, Kocsis – Intim megvilágításban, Magyar korridor, Nemzetidegenek valamint a Soul Exodus mérettetik meg.

 

Játékfilmek közül a legtöbb kategóriában szereplő A martfűi rém mellett a Jutalomjáték, a Hurok, Tiszta szívvel, valamint a #Sohavégetnemérős alkotás várja az eredményhirdetést.

 

Tévéfilmek kategóriájában A fekete bojtár, Memo, Szürke senkik és a Tranzitidő, kisjátékfilmek sorában pedig az Enyhén sós, Fizetős nap, Mindenki, Semmi bogár és az Uchebnik áll sorban egy-egy díjért.

 

Ezeken felül a különböző kategóriák sminkesei, forgatókönyvei, fő- és mellékszereplői és zenéi is versengenek.