Hétvégi rendőrségi számparádé

Belföldi hírek - szerző: HH

Hétvégén a rendőrök 71 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén voltak kénytelenek intézkedni, ebből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét. 16 súlyos és 53 könnyű sérüléssel végződött.

 

Fának csapódott jármű a Vas megyei Keléd és Jánosháza között, ketten súlyosan megsérültek.

 

A három nap alatt összesen 613 személyt fogtak el, 407 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A korábban kiadott körözés alapján 124 ember került a rácsok mögé. Összesen 634 személyt állítottak elő, köztük 284 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Ittasan 39 személy ült volán mögé, akiknek jogosítványuk bánta a merészséget.

 

Biztonsági intézkedésre 360 esetben volt szükség, ezen belül a hideg időjárás miatt közterületen 4, magánterületen 1 esetben intézkedtek a rendőrök – igaz, a sokévi átlagnál melegebb volt.

 

A bűvös migránsmutatók: 158-tól 409-ig

 

Magyarország területére 409 fő szándékozott illegálisan bejutni a magyar-szerb határon. A rendőrök és a katonák 281 főt megakadályoztak ebben, 128 főt feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron. Az ország területén 30 határsértőt fogtak el a rendőrök, 5 fővel szemben közokirat-hamisítás, 5 fővel szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

 

Ugyanez a statisztika máshogy is nézhető, csupán az olyan szavak jelentésbeli eltérésének kihasználásával, mint az elfogás, átkísérés és feltartóztatás: 158 határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén, míg az ország belsejében és más határszakaszokon 30 határsértőt fogtak el e három nap alatt. Az elmúlt héten összesen 301 embert tartóztattak fel és kísértek vissza a szerb-magyar határ térségében.