Ezernél is több futót várnak vasárnap

Helyi - szerző: HH

A hét utolsó napján vágnak neki a 25 kilométeres távnak a Pécs-Harkány futóverseny résztvevői. A 33. alkalommal megrendezett versenyen rekordszámú indulót várnak a szervezők.

 

A 2016-os start – fotó: Görföl Róbert

 

A PVSK Atlétikai Szakosztálya által rendezett verseny ezernél is több indulója – kerékpárosok, egyéni és váltó futók – délelőtt 11 órakor startolnak. Tavaly az abszolút győztes a már címvédő Nagy Tamás lett, aki a 2015-ös 1 óra 21 perc 59 másodperces idejét javította 1 óra 21 perc és 41 másodpercre.

 

A verseny idején ideiglenes forgalomkorlátozás lesz lesz érvényben. A forgalom elől 11 és 14 óra között időszakosan és szakaszosan lezárják Pécsen a Verseny utca és a Siklósi út jobb oldali sávját, a II. János Pál út illetve az 58-as számú főút jobb oldalát egészen Harkányig. Ezek mellett Szalánta és Harkány érintett szakaszain 40 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás lesz érvényben.

 

A cél ismét városunkban lesz, ahol a Kossuth Lajos valamint a Bartók Béla utcában kell forgalomkorlátozásra számítani.

 

friss | a befutók idén nem a Kossuth Lajos utcai szervizút, hanem a Dráva Hotel elé érkeznek.

 


Az időjárás is kegyesnek látszik: vasárnap nappalra 17 fokot valamint a felhők mögül is előbújó napot ígérnek. A felmelegedés egyébként ezzel véget is ér, a jövő hét első felében a megnövekvő felhőzet mellett esőre is készülhetünk.