Többmilliárdos fejlesztést jelentettek be Pécsen

Baranya - szerző: KT

A napi ügyintézéshez szükséges, más nyilvántartásban nem fellelhető levéltári jogbiztosító iratok is hozzáférhetővé válnak közvetlen elektronikus módon vagy a kormányablakok szolgáltatásain keresztül annak a több mint 2,6 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően, melyet ma jelentettek be Pécsen.

 

Az európai uniós forrásból finanszírozott levéltári közigazgatási szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően a kárpótlások, a nyugdíjjogosultság megállapításához, az ingatlan-nyilvántartással, az építési és gyámügyekkel kapcsolatos, valamint számos más közigazgatási eljárás intézéséhez szükséges dokumentumokat is hozzáférhetővé teszik.

 

A vidék még mindig vár

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a program finanszírozására kitérve felidézte: a 2007-2013-as uniós fejlesztési ciklusban kulturális fejlesztésekre fordítható mintegy 74 milliárd forintos forrás az Európai Bizottság eredeti szándékaival szemben a 2014-2020-as időszakban több mint 100 milliárdra nőtt.

 

A forrásmegoszlásról szólva kiemelte, hogy az összegből közösségfejlesztési és kulturális célokra 66 milliárd forintot sikerült közel vinni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programmal (TOP) a települési önkormányzatokhoz.