Öt halálos áldozata van a londoni támadásnak

Nagyvilág - szerző: KT

Öt halálos áldozata van és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben. A halálos áldozatok között van egy rendőr, akit a támadó a parlament épületénél megkéselt.

 

 

A merénylő a brit parlament melletti Westminster-hídon először a gyalogosok közé hajtott, majd járművével a parlament híres óratornya, a Big Ben mellett a híd korlátjának ütközött. Ezután megpróbált bejutni a parlament épületébe, és eközben megkéselte a parlament kapuját őrző járőrosztag egy tagját, aki a helyszínen meghalt. A támadót ekkor agyonlőtték.

 

A parlamentnél és környékén teljes rendőrségi zárlat alatt van, mert a Scotland Yard meg akar győződni arról, hogy nem készül újabb merénylet. Mark Rowley főparancsnok alig két héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Scotland Yard kampányt indított a lakosság aktív bevonására a terrorcselekmények megakadályozását célzó információszolgáltatásba.

 

Nagy-Britanniában továbbra is a második legmagasabb készültségi fokozat van érvényben, Theresa May miniszterelnök bejelentése szerint ezen most sem változtatnak.

 

Az angol rendőrség tudatta: szerintük tudják, hogy ki volt a merénylő, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, azt feltételezik, hogy egy támadó volt. Azt feltételezik, hogy iszlamista terrorcselekmény történt.