Elérhető a legújabb Android, az O

Technológia - szerző: KT

Napvilágot látott a Google legújabb operációs rendszere, az Android O. A fejlesztőknek közzétett verzió a hivatalos Android Emulator számára érhető el, és csak a Nexus 5X, 6P, Player, illetve a Pixel C , Pixel és a Pixel XL-re telepíthető.

 

 

A fejlesztőknek szánt változat itt érhető el, de nem győzzük hangoztatni, hogy ne lelkes amatőrök számára. A gyártó nagy hangsúlyt fektetett az optimális energiafelhasználásra, mellyel az akku élettartamát és a készenléti időt növelnék. Ennek tükrében a háttérben futó alkalmazások több figyelmet és kevesebb processzoridőt kaptak.

 

Az értesítők áttekinthetőségét kategorizálással és felhasználók – illetve apok – csoportosításával tették átláthatóbbá, és jön a videósok számára készített kép a képben funkció is.

 

Szintén nagy változás, hogy az alkalmazások ikonjait meg lehet változtatni, amik kattintásra animációt is lejátszanak, ha úgy állítjuk be. Ezek mellett a színkezelés, billentyűzet és a hangzás is újra lett gondolva a négy hónap múlva megjelenő végleges verzióban.