Nyár elején ér az üdülőtelepekre a Vidanet

Helyi - szerző: HH

Nyár elején indíthatja a harkányi víkendtelepeken kábeltelevízió-szolgáltatását a Vidanet – tudtuk meg. A Telekom leányvállalata évek óta jelen van városunkban, a korábbi szolgáltatót váltva a település többi részén televíziócsatornák mellett internetet is elfogadható minőségben és rendelkezésre állással biztosít.

 

 

A különböző engedélyezési folyamatok lezártával kezdődik a kábelek kihelyezése, a jelenlegi tervek szerint a háztartások nyár elején kapcsolódhatnak a szolgáltatásra. Jelenleg csak a Telekom „vezetékes” internet-hozzáférése érhető el a két üdülőövezeti településen, ám annak minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Amellett, hogy az alig néhány megabites másodpercenkénti sebesség messze elmarad az elmúlt két évtized elvárásaitól, nem példa nélküli az sem, hogy évek elteltével sem javítják ki a bejelentett hibát.

 

A Vidanet kínálatában a leggyorsabb internetcsomag jelenleg 150 Mbit/s letöltési sebességet kínál, mely ugyan nem több, mint egy modern mobiltelefon adatsebessége és messze elmarad a városokban általánosnak mondható 500 vagy 1000-es hozzáférésektől, de Harkányban ennél gyorsabb szolgáltatás jelenleg nem érhető el. A Kossuth Lajos utcai ügyfélszolgálaton május elején lesz érdemes érdeklődni.

 

Annak, aki új előfizetőként szeretné majd igénybe venni a szolgáltatást és korábban sem volt kábeltévéje, bizony egy újabb kábelt is be kell vezetnie a lakásba, igaz, ez a későbbiekben még jól jöhet, hiszen azon már gyorsabb kapcsolat is létesíthető, ha a helyi központ is fejleszti berendezéseit.