Május első hetében nyithat a strand

Helyi - szerző: HH

A sportmedence javításával és a Lepke melletti betonfelület cseréjével kezdődtek a strandfürdő május 4-i nyitását előkészítő külterületi munkálatok.

 

 

A gyermekmedence a tartósan meleg idő beálltával lesz feltöltve – közölte Marosi András. A fürdő igazgatóságának elnöke a munkálatok kapcsán megjegyezte, mintegy kétezer négyzetméternyi felületen cserélik ki modern térkőre a szürke beton mederlapokat.

 

A frekventált területen gyepszőnyeg váltja az elöregedett zöldfelületet, amihez kapcsolódóan kiépítésre került egy automata öntözőrendszer is.

 

Már korábban felszedték és speciális anyaggal újra ragasztották a sportmedence csempéinek mintegy harmadát. A munkálatok akkor arra a területre korlátozódtak, ahol a fürdőzők közvetlenül érintkeznek a több évtizede feladatát ellátó burkolattal, de a burkolat teljes cseréje a medence szerkezetének vizsgálata mellett is időszerű lenne már.

 

A műanyag elemek cseréjével új borítást kap a sportmedence körüli tér – mondta Marosi András, jelezve, a műfüves focipályák burkolatához hasonló anyag kiválasztásánál a könnyű tisztítás és az időállóság mellett elsődleges szempont volt az a kényelemérzet, ami a vendég számára jelent kompromisszum nélküli használatot.

 

A belépők idei évre megállapított árára mutatva az igazgató jelezte, hogy a tavalyi évvel ellentétben a csúszdajegy eltörlésre került, így az egész idény alatt üzemelő csúszda korlátlan használatára nyílik lehetősége a strandfürdő vendégeinek.

 

A beléptetés rendjével kapcsolatban közölte, folyamatban van egy új beléptetőrendszer kialakítása, de az nem az idény forgatagában kerül kiépítésre. Az idei szezonban a vendégek egy új, pénztárakban kinyomtatott és a belépésénél leolvasásra kerülő QR-kóddal találkoznak, ami a hagyományos jegyet váltja fel.