Sikeres a nemzeti konzultáció

Belföldi hírek - szerző: HH

Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma – állítja Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

 

Kijelentette: az 1,13 millió válasz azt jelzi, hogy a konzultációban olyan aktuális és lényeges kérdések szerepelnek, amelyek befolyásolják Magyarország jövőjét. A részvételi arány már most meghaladja a 2015-ös bevándorlási konzultációét és várhatóan ez lesz az eddigi legnagyobb részvétellel járó ilyen akció – tette hozzá.

 

Az államtitkár Bayer Zsolt civil tüntetőkről szóló írásáról is beszélt, azt mondta, az újságírók és közírók sokkal szabadabban bánnak a jelzőkkel, az ezzel kapcsolatos tűrésküszöb egyénenként változik.

 

Az őt ért korábbi fenyegetéssel kapcsolatban kifejtette: nem tervez jogi lépést Szilágyi Györggyel szemben. Egy politikusnak sok mindent el kell bírnia – fogalmazott, hozzátéve: szerinte az eset nem róla szól, hanem arról, hogy van egy párt, amelyik a cukiságparavánja mögött ilyen dolgokat művel, szerintem ez elfogadhatatlan.