Harkányi fejlesztésekről is szó esett a jövő évi költségvetés bemutatásakor

Baranya - szerző: HH

Ez a harmadik olyan költségvetési év lesz, ahol az összes piaci szereplő és az emberek is tudják fél évvel korábban azt, hogy mire számíthatnak az elkövetkezendő költségvetési időszakban – mondta Nagy Csaba Harkányban a kormány jövő évi költségvetését ismertető sajtótájékoztatón.

 

 

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a központi költségvetésből származó béremelések kapcsán kiemelte, 2010-hez képest például a szakmunkások bérminimuma is közel kétszeresére fog emelkedni. Jelezte, a megye foglalkoztatási paktuma közel 2,5 milliárd forinttal fogja támogatni azokat az embereke, akiket megpróbálnak a munka világába felemelni, miközben folyamatosan csökken a közfoglalkoztatotti létszám.

 

Harkány vonatkozásában fontosnak tartjuk, hogy a kormány nagyon fontosnak tartja a fürdő fejlesztését – jelezte, hozzátéve: reményei szerint 2017-ben és 2018-ban a fejlesztési beruházások elindulnak.

 

A megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: a megye szerződést kötött az Ady Endre utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében egy körforgalmat hozzanak létre, valamint várják a TOP pályázatok eredményhirdetését, mellyel kapcsolatban a hivatal városunkkal a Zsigmondy sétány rekonstrukciójának előkészítésében működött együtt – reményei szerint ebben is kedvező döntés születik.