Kedden tárgyalják a Harkányban rendőrökre támadó amazonok ügyét

Helyi - szerző: HH

Taxival akart Siklósra menni egy nő és az anyja egy harkányi rendezvény után, de az nem vette fel őket. A rendőrökhöz fordultak, akik átvitték ugyan a csonka családot, de egy váratlan fordulatot követően bilincsben. Az eset még tavaly történt.

 

 

A nő és édesanyja 2016. augusztus 6-án hajnalban a Fröccsmaraton elnevezésű rendezvényen szórakoztak, ahol italoztak. A hirtelen felhőszakadás miatt taxival kívántak hazamenni, azonban az általuk kiválasztott taxi nem vette fel őket – avat be a részletekbe a Siklósi Járásbíróság. Az ügyet kedd délután tárgyalják.

 

A vádlottak a Siklósi Rendőrkapitányság járóreinek közelben parkoló szolgálati gépkocsijához mentek, és a nő annak oldalát ütögetve kiabálni kezdett, hogy hol vannak a rendőrök. Ezt látva a szolgálatot teljesítő rendőr zászlós és főtörzsőrmester valamint egy rendőrtanuló a két nőhöz lépett, és megkérdezték, miben segíthetnek.

 

A nő közölte a rendőrökkel, hogy a taxisofőr megütötte, azonnal hívjanak mentőt. A zászlós tájékoztatta, ha történt volna ilyen, látniuk kellett volna, de ilyen cselekmény bizony nem történt. A vádlott ezután nyitott tenyérrel a rendőr felé ütött, annak arcát el is érte. Ekkor a zászlós mindkét kezét megragadta, de az a térdével több alkalommal megkísérelte ágyékon térdelni a járőrt. Ugyan ez nem sikerült neki, de a jobb lábát két alkalommal is elérte. A zászlós a vádlottat megbilincselte és megpróbálta beültetni a rendőrautóba, aminek az ellenállt, majd egy alkalommal ismét megpróbálta megrúgni az intézkedő rendőrt – sikertelenül.

 

A nő anyja látva, hogy lányát meg akarják bilincselni, a tettek mezejére lépett, és a rendőr vállát két kézzel meglökve szitkozódva felelősségre vonta, hogy miért bántja a lányát. Ezt észlelve a főtörzsőrmester félrehúzta a feldühödött anyát és megbilincselte.

 

A vádlottakat ezt követően a szolgálati gépjárművel előállították a Siklósi Rendőrkapitányságra, miközben a nő tovább szidalmazta az intézkedőket, és a rendőrzászlóst és a főtörzsőrmestert 2-3 alkalommal le is köpte.

 

A vád szerint a nő, mint első rendű vádlott a hivatalos személyt bántalmazta, a másodrendű vádlottként szereplő anyuka pedig erőszakkal akadályozta a jogszerű eljárásában.