Ötödik alkalommal lesz Pécs City Fesztivál

Baranya - szerző: HH

Látványos jelmezes és sokszínű zenés forgataggá változtatja a baranyai megyeszékhely belvárosát a szeptember 16-én megrendezésre kerülő ötödik Pécs City Karnevál a szervezők szándéka szerint.

 

A város lakosait, különböző generációkat, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) tanuló magyar és külföldi hallgatókat összehozni kívánó rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a karnevál vonzó turisztikai célpont lehet Pécsen kívül is.

 

A forgatag előestéjén szeptember 15-én a Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatával közösen világítják meg a Mecsek-oldalban található pécsi Niké-szobrot. Másnap délelőtt a Széchenyi téren a PTE családi napjának keretében szervezett főzőversennyel indulnak a programok, déltől az ugyanott kialakított nagyszínpadon koncertek kezdődnek. 15 órakor indul a jelmezes felvonulás a Széchenyi tértől a Janus Pannonius utcán, a Szent István téren, illetve a Kórház térre, majd onnan vissza a főtérre, ahonnan a megyeszékhely főutcáján vonulnak majd végig a karneválozók. A nap folyamán koncertek, déltől estig üzemelő úgynevezett sound systemek, azok zárása után pedig tizenöt buli várja a közönséget.