Lovaskocsival ugrasztotta árokba a havert – kétszer is

Baranya - szerző: KT

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy ormánsági férfi ellen, aki falubelijét és családját akarta elütni lovaskocsival – közölte lapunkkal dr. Varga-Koritár György.

 

A férfi még októberben ittasan próbálta visszaterelni az egyik lovát az utcáról az udvarába, miközben a másik két lova a ház előtt állt befogva.

 

Ekkor az utcán megjelent egy ismerőse lányával és feleségével. Amikor a vádlott észrevette őket, kiabálni kezdett velük, majd a kocsibejárón álló két lóval befogott lovaskocsira pattant és a lovakat ostorcsapásokkal bírta nagy lendületre a cimbora felé. A sértett ekkor gyermekét az ott parkoló gépkocsi motorház tetejére rakta, ő pedig az árokba ugrott, hogy ne üsse el a lovaskocsi. A lovakat hajtó férfi ezt követően megfordult a fogattal, de addigra a sértett is visszakászálódott az útra. A fogat új lendületet vett, neki pedig megint nem volt más választása, mint a megszokott árokba vetni magát. Ezután a vádlott a lovaskocsival behajtott az udvarára.

 

A derbi ötletének atyja közúti veszélyetetés bűntettének a megállapítása miatt felelhet a bíróságon, ha bűnösnek találják, három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.