Uszodák és medencék épülnek megyeszerte

Baranya - szerző: HH

Újabb 19 tanteremmel, 20 tornateremmel és 26 tanuszodával egészül ki a kormány korábbi iskolafejlesztési programja, melyhez köthetően Sásdon már a medencét alapozzák, a napokban pedig arról döntöttek a megyei vezetők, hogy Szentlőrincen is épül egy uszoda.

 

Nagy Csaba (b) és Bienerth Gusztáv Siklóson, a medence tervezett helyén

 

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke erről csütörtökön beszélt Siklóson, ahol Bienerth Gusztávval, a Magyar Úszó Szövetség elnökével egy helyszíni bejáráson vett részt. A járási székhely egy 50 méteres medencét hozna a strand területére, az ezzel kapcsolatos egyeztetések, igényfelmérés valamint a források, lehetőségek kihasználása érdekében kezdeményez közös koordinációt a szövetséggel.

 

Nagy Csaba a korábban Vajszlóra tervezett ám el sem kezdett tanuszoda kapcsán azt mondta, most a beruházás gátját szabó csatornázás megvalósítására keresnek megoldást.

 

Bienerth Gusztáv a pécsi beruházással kapcsolatban jelezte, hogy a kormány napokon belül dönt a Modern városok program keretében megvalósuló sport- és élményközpont finanszírozásáról. A megyeszékhelyen korábbi információk szerint 20 milliárd forintból terveznek egy uszodát; külső és belső 50 méteres illetve egy 25 méteres medencét valamint sportcsarnokot is tartalmazó élményközpontot felhúzni.