Éremtáblázat – két versenyen álltak rajtkőre a harkányi úszók

Helyi - szerző: HH

Hétvégén Sellyén és a szerbiai Adán versenyeztek a Harkányi Diák Sport Egyesület (HDSE) úszói. Míg a szomszédban a régió úszói jelentek meg, Adán hét ország, köztük Anglia és Izrael sportolói is rajtkőre álltak.

 

 

A Sellyén vasárnap rendezett járási utánpótlás bajnokságon a HDSE sportolói összesen 39 érmet szereztek a különböző úszásnemekben. A 4×50 méteres vegyes váltóban a legfiatalabb korosztály fiú csapata második, a lányok pedig első helyezést értek el. Az idősebb korosztályú fiú gárda negyedik helyezést szerzett.

 

Ábel Botond    

Ábel Gergő  

Ahmann Bence   

Bachmann Bercell  

Boros Alíz   

Boros Zsombor ④ ④ ⑤

Bottka Zalán

Erszény Roland ④ ⑤ ⑥

Fedelevits Lora   

Fekete Zalán   

Gyócsi-Nemes Attila  

Kuszinger András  

Kuszinger Áron   

Kuszinger Márton    

Nemes János  ⑥ ⑥

Péter Barnabás ⑤

Spándli Dominik   

Tarlós Eszter  

Theisz Máté ④

Tihanyi Rajmund ⑤

Várnai Petra   

 

Sellyén rajtkőre álltak a HDSE szenior úszói is, akik közül Fedelevits Ákos arany és ezüst, Nemes János, Szinyei Dávid és Nemes Dóra aranyérmet szereztek, Vörösváczki Zsanett pedig egy ezüsttel a nyakában térhetett haza. Szinyei Lajos egy negyedik és egy ötödik helyezést, Borosné Jandura Ivett két hatodik helyet, Feketéné Szűcs Andrea és Korbai Pálné ötödik, Nemes Jánosné negyedik helyet könyvelhetett el.

 

 

Nemzetközi mezőnyben is megállták a helyüket

 

A harkányi váltó Adán Spándli Dominik, Kuszinger Áron, Fekete Zalán és Tihanyi Patrik szereplésével negyedik helyen végzett a 4×50 méteres vegyes számokban, miközben az egyesek sorában Reisz Bálint 50 méteres háton első, gyorson 4., Tihanyi Patrik 50 hát első, mell 4., Spándli Dominik 50 gyors 2., pillangó 4., Kuszinger Áron 50 hát 2., mell 4., Fekete Zalán 50 hát 3., gyors 4., Krutek Csenge 50 méter pillangón és mellen 4., Ahmann Bence pedig 50 méter gyorson és pillangón egyaránt hatodik helyen ért célba.