Választási csalást emleget a bukott pártvezér holdudvara

Belföldi hírek - szerző: SZTO

A Gyurcsány-féle párt, a Demokratikus Koalíció (DK) szerint 2010-ben választási csalást követett el a Fidesz.

 

Oláh Lajos DK-s politikus, független országgyűlési képviselő szerint példátlan botrány tört ki, ugyanis alapos a gyanú arra, hogy egy párt választási csalással győzött. Ez most először fordul elő a rendszerváltás óta – tette hozzá.

 

Szavai szerint nemcsak adócsalás, hanem választási csalás is az, hogy a Fidesz úgy tett ki óriásplakátot, hogy egyáltalán nem fizetett ezért, így az akkor hatályos szabályok szerint is köztörvényes bűncselekmény valószínűsíthető.

 

Ha nem szólnak, beismertnek tekinti

 

A DK éjfélig adott haladékot a Fidesznek, hogy bemutassa a teljesítést, a fizetést igazoló számlákat, az átutalási bizonylatokat, ellenkező esetben egyértelműnek tekintik, hogy a 2010 után született döntések, köztük az új alaptörvény érvénytelen, jogilag megkérdőjelezhető. Az ellenzéki politikus szerint a történetnek nemcsak jogi következményei kell, hogy legyenek, hanem politikaiak is, amiről a demokratikus ellenzéki pártoknak érdemes egyeztetést kezdeményezniük. Szerinte ugyanis a Jobbik kezdeményezte parlamenti vizsgálóbizottság nem elég hatásos, feljelentést kell tenni az ügyben.