A kínai orvoslás lesz a pécsi kongresszus témája

Baranya - szerző: HH

A PTE Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága társzervezésében Pécsen tartja a hagyományos kínai orvoslás témakörét érintő kongresszusát.

 

A szombaton és vasárnap zajló kongresszus fókuszában a hagyományos kínai orvoslás és a komplementer medicina kapcsolata áll.

 

A hagyományos kínai orvoslás a világ 122 országában szerzett mára létjogosultságot, beépíthetőségét az egészségügyi ellátásba számos kiváló tanulmány igazolja.

 

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat fokozatosan megerősítve és kiszélesítve 2015-ben megalakulhatott Magyarországon a világon a hetedik Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete, amely egyetemi hátteret is biztosít a komplementer medicinának és ezen belül a hagyományos kínai orvoslásnak. A Pécsi Tudományegyetem idén ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, a Belt and Road Kongresszus méltó helyet kap a jubileumi rendezvények sorában, tisztelegve a több száz éves múlttal rendelkező intézmény előtt.

 

Az idei esemény azért is bír kiemelkedő jelentőséggel, mert PTE ETK HKO Konfuciusz Intézete és a MAOT közösen szervezi a MAOT XXXII. éves Kongresszusát.