Mindkét kupa Baranyában maradt

Baranya - szerző: Kótány Jenő

Az idén harminckettedik alkalommal megrendezett nemzetközi viadalon – amely a jövőben az alapító nevét viseli – 427 versenyző állt rajtkőre.

 

A versenyen első alkalommal egy izlandi úszó – Vilgbergsson Viktor – is megmérettette magát, nem is akármilyen eredménnyel, ugyanis az 50 méteres mellúszás legjobbjának a Harkány SE által felkínált kupát, illetve a legjobb külföldi versenyző címét is elnyerte.

 

A Dél-Baranyai Úszóegylet által rendezett vetélkedésen a fedett uszodával nem rendelkező csapatok közül a pontversenyt a Harkányi Diáksport Egyesület (313 pont) nyerte megelőzve Siklós (253) és Virovitica (212) csapatát.

 

A fedett uszodával rendelkezők mezőnyében a pécsi ANK (235 pont) diadalmaskodott, második helyen Mohács csapata, míg a bronzérmet jelentő harmadik helyen a csehszlovák Nové Zámky gárdája végzett.

 

A legjobb hazai férfi versenyző Süli Ákos, női Batta Orsolya (mindkettő Hódmezővásárhely) lett, a legjobb külföldi férfi sportoló címet Vilgbergsson Viktor (Izland), míg a nőit Karič Zerina (Lukavac, Bosznia-Hercegovina) nyerte el. A Molnár János Díjat – 50 pillangó – ezúttal László Zoltán (Arad, Románia) kapta, míg a legeredményesebb harkányi versenyző Spándli Dominik és Horváth Ágnes lett.

 

A HDSE összesen 7 arany, 8 ezüst és 11 bronzérmet nyert, a további pontszerző helyek (4 – 6) esetében az arány: 4, 8, 6.

 

Spándli Dominik 4 arany, egy ezüst, Sipos Dominik 2 arany, egy ezüst, Fekete Zalán 2 ezüst, 2 ötödik és egy 6. hely. Reisz Bálint egy ezüst és bronz, Kuszinger Áron egy arany, 2 bronz és 5. hely. Kuszinger Márton 2 bronz, egy 6. hely, Tihanyi Patrik egy arany és bronz, két 4. hely. Szinyei Dávid egy arany és bronz, Boros Zsombor két 4. hellyel gazdagodott. Ábel Botond egy 4. és 5. helyet tudhat magáénak, Nemes János egy 5. és 6. helyet. Lukács Barnabás egy bronz, Fischer Barnabás egy 5. és 6. hely, Ahmann Bence két 5. és egy 6. hely tulajdonosa.

 

A lányoknál Horváth Ágnes egy arany, 2 ezüst, egy bronz, illetve egy 4. helyezést szerzett. Krutek Csenge 2-2 ezüst és bronzérmet gyűjtött, Gottlieb Kitti és Pálfi Eszter 1-1 bronzzal zárt, míg Zelefai Réka hatodik lett.