Élelmiszert és ruhaneműt osztott az alapítvány

Helyi - szerző: HH

Februárban hagyták jóvá a kórház Batthyány-Than Alapítványa számára azt a 25 millió forintos támogatást, mely kapcsán három éven át valósítanak meg társadalmi szerepvállalást erősítő, közösségfejlesztő programokat.

 

Korábban szívességcserét indítottak, most pedig a programsorozat a korábban összegyűjtött tartós élelmiszer és ruhanemű kiosztásához ért, amit a rászorulók kaptak meg. A kedd délelőtt a művelődési házban tartott jótékony akcióban a régió 28 települését ellátó Családsegítő és gyermekjóléti szolgálat is részt vett, aki szerepvállalása szerint az igények felmérése mellett a családok kiértesítését is végezte.

 

Mint Győrmárton Józsefné, a szolgálat munkatársa elmondta, terveik szerint a későbbiekben a 8-10 rászoruló harkányi családon túl a régióban ők is terveznek hasonló adományozást, amiben a kórház is jelezte segítő szándékát.

 

A Batthyány-Than Alapítvány célja a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban folyó közhasznú tevékenység fejlesztése, mely magába foglalja többek között az egészségmegőrzést, betegségmegelőzést, gyógyító- és egészségügyi rehabilitációt, tudományos- és kutatómunkát, továbbképzéseket és minden ezzel összefüggő egyéb célkitűzés megvalósítását.

 

Ez a pályázat több szempontból is sikertörténet az Alapítvány életében, hiszen nemcsak segíthetünk, de ezáltal egyre többen szereznek tudomást rólunk és céljainkról – mondta Vámhidy Bianka, a projekt irányítója.