Mintegy hatvan programmal jön a Pécsi Napok

Életmód - szerző: HH/MTI

Egyebek között a Vad Fruttik, a Szabó Balázs Bandája és a Magashegyi Underground koncertjével várja a közönséget a szeptember 14 és 24 között a Pécsi Napok.

 

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) hétfői közleménye szerint Pécs és a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválján résztvevők több mint 20 gasztronómiai kitelepülő bőséges étel-ital kínálatából válogathatnak; a Jókai téren a kézművesek kínálják majd portékáikat.

 

A zenei fellépőkre térve a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) jelezte: a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája; a vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire; a Rudán Joe Band, a Vad Fruttik és a Magashegyi Underground szórakoztatja majd a publikumot.

 

Mint kiemelték, a Fonogram-díjas Mobilmánia csaknem kétórás koncertjén fellép Vikidál Gyula, az együttes alapító tagja. A Kodály-év alkalmából a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) nagyszabású szabadtéri koncertet ad a VoiSingers énekegyüttes közreműködésével.

 

A fesztivál ideje alatt három alkalommal jelentkezik a Gasztronómia és irodalom elnevezésű beszélgetős főzőshow. A sorozat ötletgazdája Lokodi Ákos – írták megjegyezve, hogy a pécsi kreatív séf vendége lesz Cserna-Szabó András író, Váncsa István újságíró, valamint Bereznay Tamás séf.

 

A gyerekek több játszóház, a Receficélők koncertje, valamint a Hangerdő Társulat interaktív, zenés gyermekelőadása is várja.