Ilyen még nem volt: Pécsi Tanuló Fesztivált rendeznek hétvégén

Baranya - szerző: HH/MTI

Első alkalommal rendezik meg a pénteken kezdődő Pécsi Tanuló Fesztivált a baranyai megyeszékhelyen, erre az ad lehetőséget, hogy a város korábban elnyerte az UNESCO Tanuló város díját, a Global Learning City Award-ot.

 

 

A kétnapos esemény fő helyszínei között a pécsi Széchenyi tér, a Szent István tér, a Civil Közösségek Háza, a Jókai tér és a Búza tér szerepel, témájában a környezeti nevelést, a képességfejlesztést, a tudástranszfert, a kultúrát és a művészeteket öleli fel. Célja, hogy segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, fokozza a tanulási teljesítményt.

 

A rendezvénysorozat témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők. A fesztivál keretében 73 szervezet 130 programot rendez 27 helyszínen.

 

A résztvevőket kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők várják, de zenei előadásokat, divatbemutatókat, koncerteket és táncházat is tartanak. A programban erőmű- és patikalátogatás, gyógyszerkészítés, digitális fejlesztő játék, kutyaterápiás bemutató is szerepel.